Tærte med Hasselnødder og rosiner i Cognacsirup

Dét skal vi bruge: 


375g Mel

125g Sukker

350g Blød smør

5 Æg

1 flaske æblesirup fra Bøgebjerggårds Gårdbutik

150g Æbler i tern (2 små æbler)

100g Makroner

2,5dl Piskefløde



Mørdej:

Mel 375g

Sukker 125g

Blød smør 250g

Æg 1 stk

Mængden passer til to mørdejsbunde (springforme på 22cm), halvdelen kan medfordel fryses ned - så har du til næste gang. 


Smulder smør ud i mel og sukker og tilsæt æg.

Ælt dejen sammen på bordet til den er glat og sammenhængende. Dejen må ikke æltes for meget, da dejen ikke bliver sprød når den bliver bagt.

Lad dejen hvile i køleskabet i min 30 minutter.


Rul dejen ud og kom den i en springform på 22cm i diameter, med bagepapir i bunden. Dejen skal ca. 2-2,5cm om af kanten. Det er ikke nødvendigt at komme fedt i formen.

Creme:

1 glas Hasselnødder og rosiner i cognacssirup fra Bøgebjerggårds Gårdbutik

100g smør

4 hele æg

2 spsk Cognac (kan undlades)

 

Smelt smørret i en gryde, men det skal kun lige smeltes. Tilsæt Hasselnødder og rosiner i cognacssirup til smørret.

Pisk de 4 hele æg sammen og kom dem i hasselnødde- og smør blandingen.

Kom massen i mørdejsbunden og bag tærten i 40 min ved 175c*


Tærten serveres bedst lun med vaniljeis eller flødeskum og en god kop kaffe

Denne opskrift kan man uden problemer udskifte Hasselnødder og rosiner i cognacssirup med fx valnødder i kanelsirup. Vi har ikke testet opskriften på alle vores ”ostetilbehøre” men du er selv velkommen til at lege med opskriften og vores produkter.