Hyldeblomstkage

Vi har ikke testet alle vores sirupper på denne kage, men du kan med fordel skifte hyldeblomstsiruppen ud med citronsirup fra Bøgebjerggårds Gårdbutik - den smager nemlig også super godt.

Du kan også vælge en af de mange andre sirupper. (Dog vil vi ikke anbefale kirsebærsiruppen til denne opskrift, da smagen forsvinder) 

Ingredienser:


160g blød smør

160g sukker

160g marcipan 

1 flaske hyldeblomstsirup fra Bøgebjerggårds Gårdbutik

3 æg

1 tsk bagepulver


Fremgangsmåde: 


Pisk smør og sukker sammen til det begynder at blive luftig.

Tilsæt marcipanen der er brækket i mindre stykker. Pisk massen til den er ensartet og uden for mange klumper.

Tilsæt æggene et afgangen mens du pisker.

Rør 0,5dl citronsirup i massen.

Sigt mel og bagepulver i massen og rør det godt rundt.

Kom dejen i en rugbrødsform foret med bagepapir eller en springform med bagepapir i bunden.

Bag kagen i ca 45 min ved 175C*

Når kagen er bagt lad den køle af 10-15 min inden du ridser overfladen med en kniv og overhælder den med 2 dl citronsirup fra Bøgebjerggårds Gårdbutik.


Lad kagen køle af og pynt den med valgfri glasur eller server den som den er med en godt kop kaffe. 


Et lille tip til bagepapiret. Hvis det ikke helt vil passe ned i rugbrødsformen, så kan man lige krølle det godt sammen og folde det ud igen, så er det nemmere at få til at blive i formen.