"Gammeldags-Æblekage" -tærte
Dét skal vi bruge:
375g Mel
125g Sukker
350g Blød smør
5 Æg
1 flaske æblesirup fra Bøgebjerggårds Gårdbutik
150g Æbler i tern (2 små æbler)
100g Makroner
2,5dl Piskefløde
Mørdej:
Mel 375g
Sukker 125g
Blød smør 250g
Æg 1 stk
Mængden passer til to mørdejsbunde (springforme på 22cm), halvdelen kan medfordel fryses ned - så har du til næste gang.
Smulder smør ud i mel og sukker og tilsæt æg.
Ælt dejen sammen på bordet til den er glat og sammenhængende. Dejen må ikke æltes for meget, da dejen ikke bliver sprød når den bliver bagt.
Lad dejen hvile i køleskabet i min 30 minutter.
Rul dejen ud og kom den i en springform på 22cm i diameter, med bagepapir i bunden. Dejen skal ca. 2-2,5cm om af kanten. Det er ikke nødvendigt at komme fedt i formen.
Sirupscreme:
250ml Æblesirup (kold)
100g smør
4 hele æg
150g Æble i tern / to små æbler
Skræl æblerne og skær dem i tern.
Smelt smørret i en gryde, og kom æblerne i. lad æblerne simre i smørret i 5 min.
Tilsæt æblesiruppen til smørret. Blandingen skal være fingerlun eller koldere, den må ikke være for varm, da æggene da vil kunne skille.
Pisk de 4 æg sammen og kom dem i sirup-smør-æbleblandingen.
Kom massen i mørdejsbunden og bag tærten i 40 min ved 175c*
Toppings:
100g makroner
2,5dl piskefløde
Lad tærten køle af, men den serveres fint lun.
Kom knuste makroner og flødeskum på toppen. Pynt evt af med små klatter af ribsgele.
Serveres med en god kop kaffe.