Sirups mousse

En ægte "smag og behag" opskrift. 


Vælg den sirup du bedst kan lide til denne opskrift. Vi har ikke selv testet den på alle vores mange forskellige sirupper, men vi har testet på flere og alle med gode resultater.

Vi har valgt lakridssiruppen til dette eksempel.

Ingredienser:

(Opskriften passer til ca. 8-10 personer)


2,5dl lakridssirup

500ml piskefløde + 2,5dl piskefløde til servering

2,5 blad husblas

Fremgangsmåde: 


Udblød husblassen i koldt vand.

Varm siruppen op i en gryde og tilsæt den udblødte husblas.

Husblassen skal være helt opløst i siruppen. Hold gryden på skrå og med en ske vipper du siruppen op i gryden, hvis du ikke kan se nogle klumper og siruppen er helt tynd, så er den klar.

Siruppen skal køle af til under 20c* men den skal ikke køle af i køleskab da den så kan sætte sig nogle steder i gryden og ikke andre. Lad den køle af ved stuetemperatur.

Når siruppen er kølig, piskes flødeskummen. Den skal have samme stivhed som hvis du ville bruge den til at sprøjte på en lagkage.

Kom ca 1/3 del af flødeskummen op i siruppen og vend det hurtigt rundt med en dejskraber. Her må det godt få en ordentlig svirper.

Vend nu resten af flødeskummen i, men nu skal det gøres forsigtigt, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummen.

Kom lakridsmussen i enten en stor skål eller i portionsskåle.

Stil lakridsmussen i køleskab, gerne natten over, men minimum 7 timer.


Pisk 2,5dl piskefløde og kom oven på lakridsmussen og server den, evt med frisk frugt eller som en del af en dessert tapas.