Lagkagecreme med sirup
Til denne opskrift kan du vælge den sirup du selv bedst kan lidt. Vi har ikke testet den på alle vores sirupper, men dem vi har testet, var alle med gode resultater.
I eksemplet har vi valgt citronsirup.
Ingredienser:
(Opskriften passer til ca. 8-10 personer)
3 Æggeblommer
1 dl Mælk
2 dl citronsirup
250ml piskefløde
1 spsk. Majsmel
1 blad husblas
Fremgangsmåde:
Udblød husblassen i koldt vand.
Bland mælk og majsmel sammen i en gryde og tilsæt æggeblommerne og citronsirup.
Kog blandingen op, og tilsæt husblassen, og lad det koge i et par minutter.
Stil cremen til af køling og rør gerne lidt i den under vejs. Den skal ikke køle helt af men bare have en temperatur på ca. 15-20c*.
Pisk fløde til skum, men ikke helt stiv som hvis du ville komme den på en lagkage.
Vend halvdelen af den flødeskummen i cremen og bland det godt sammen. Vend derefter resten af flødeskummen forsigtigt sammen med cremen.
Kom cremen på din lagkagebund. Brug evt resten af siruppen til at skænke på bunden inden du kommer cremen på.
Opskriften giver ca. 7,5dl færdig creme. Om man selv tænker det er nok til en hel lagkage er jo op til en selv, men eller kan man med fordel lave to forskellige cremer, eller fordele cremen på to bunde og så supplere op med frisk frugt og mere flødeskum.