Citrontærte med marengs

Dét skal vi bruge: 


375g Mel

225g Sukker

350g Smør

5 æg

1 flaske citronsirup fra Bøgebjerggårds Gårdbutik



Mørdej:

Mel 375g

Sukker 125g

Blød smør 250g

Æg 1 stk

Mængden passer til to mørdejsbunde (springforme på 22cm), halvdelen kan medfordel fryses ned - så har du til næste gang. 


Smulder smør ud i mel og sukker og tilsæt æg.

Ælt dejen sammen på bordet til den er glat og sammenhængende. Dejen må ikke æltes for meget, da dejen ikke bliver sprød når den bliver bagt.

Lad dejen hvile i køleskabet i min 30 minutter.


Rul dejen ud og kom den i en springform på 22cm i diameter, med bagepapir i bunden. Dejen skal ca. 2-2,5cm om af kanten. Det er ikke nødvendigt at komme fedt i formen.

Sirupscreme:

250ml citronsirup

100g smør

2 hele æg

2 æggeblommer


250ml citronsirup

100g smør

2 hele æg

2 æggeblommer


Smelt smørret i en gryde, men det skal kun lige smeltes. Tilsæt citronsiruppen til smørret.

Pisk de to hele æg sammen med de to æggeblommer og kom dem i sirup og smør blandingen.

Kom massen i mørdejsbunden og bag tærten i 40 min ved 175c*

Marengs:

2 æggehvider

100g sukker


Køl tærten af inden du laver marengsen.

Pisk to æggehvider til luftigt skum

Tilsæt sukkeret lidt af gangen til skummet er helt stift og du kan vende skålen på hovedet uden noget falder ud.

Kommes marengs på tærten og bag den i ovnen v. 200c* til den er gylden brun på toppen.


Tærten serveres med det samme, med en god kop kaffe :-)


(Vi har ikke testet alle vores sirupper, men alle sammen vil i princippet kunne bruges i denne opskrift.)